Verhalen uit de buurt

Vertel bij de reacties uw verhaal

2 Comments

 1. Mary Duyvendak is al enige tijd ziek en vertelt over de hulp die ze de afgelopen tijd heeft gehad van vrijwilligers:

  Zeker vijf dagen per week komt er iemand uit ‘mijn’ Zen Centrum Amsterdam, of een buurman koken of een maaltijd brengen.,
  Ik krijg dus hulp en belangstelling uit het pand waar ik woon: Pericles, maar ik kreeg ook al hulp en advies over planten van een buurvrouw die in Archimedes woont.
  Het gaat sinds enige tijd weer wat beter met me en ik ben er bijna van overtuigd dat dat ook komt door de liefdevolle aandacht die mij gegeven wordt.

  Sinds kort heb ik via mijn huisarts contact gemaakt met Buurtzorg Nederland.
  Na een eerste gesprek komt er iedere week iemand om te kijken hoe het met mij gaat en diegene zorgde er o.a. voor dat ik een geweldige nieuwe matras heb gekregen tegen het doorliggen. Buurtzorg Nederland, afdeling Zeeburg, heeft ervoor gezorgd dat er 2 x per week iemand komt om huishoudelijke klussen te doen. Ik kan vragen of ze een boodschap voor me doen, ze maken schoon enz.
  Ik wil Buurtzorg zeer aanbevelen. Ze zijn te bereiken op telefoonnummer 06 10063662 of http://www.buurtzorgnederland.nl.

  De ontwikkeling van Stadsdorp KNSM volg ik op de voet.
  Ik ervaar daar de onderlinge welwillendheid en merk dat ik mijn ‘vraagverlegenheid’ enigszins opzij kan zetten. Dat ik al eerder aardig wat contact met buren had in verband met de tuin maakt dat ook makkelijker.

 2. Op zaterdag 31 januari 2015 is Mary Duyvendak op 80 jarige leeftijd overleden. Ze was een stadsdorp lid van het eerste uur en heeft het afgelopen jaar veel hulp gekregen van de mensen om haar heen. Daar was ze heel dankbaar voor. Mary woonde in Pericles en was altijd enorm begaan met de inrichting van onze ‘tuin’. Ook de wingerd tuin aan de voorgevel was een goed gelukt 10-jarenplan van haar.

Geef een reactie