Copy
View this email in your browser

stadsdorpknsm

 
woensdag 11 februari

 
donderdag 19 februari
 
vrijdag 27 februari

 
zondag 1 maart

 
maandag 2 maart

Kunstreis Mark Rothko

Ter voorbereiding op onze trip naar het Gemeentemuseum Den Haag op woensdag 11 februari komen we op dinsdagavond om 20.00 uur even bij elkaar bij Anneke Oele. (Pericles, nr. 737) Ze geeft dan een korte inleiding op de tentoonstelling over de werken van Mark Rothko die we gaan bezoeken.
Voor treinreizigers: we vertrekken met de trein van 10:12 van spoor 2A van het Centraal Station naar Den Haag Hollands Spoor. Vandaar gaat er een bus rechtstreeks naar het Gemeentemuseum Den Haag.(rond 11.30 uur aankomst)

Vergeet niet vooraf online een kaartje voor de tentoonstelling te kopen op gemeentemuseum

De Salon: Een nieuwe activiteit van het stadsdorp.


Stadsdorp KNSM organiseert ’de Salon’
Op de buurtborrel, of tijdens de wandelingen die het Stadsdorp organiseert, horen we soms interessante dingen van elkaar maar dan is er niet de gelegenheid daar dieper op in te gaan.
Daar willen we meer ruimte aan geven met een nieuwe activiteit – we noemen het: de Salon.

Het plan is eens in de paar maanden, op een avond door de week, bij elkaar te komen – gewoon bij iemand thuis. Bij een hapje en een drankje vertellen één of twee buurtbewoners dan als ’Blikopener’ iets over hun speciale interesse. We kunnen natuurlijk vragen stellen over het onderwerp en hopen daarmee op een levendige uitwisseling en discussie.
Gastvrouw is een ’Salondame’ die zorgt voor een niet al te chaotisch verloop.

 

We denken aan een heel informeel verhaal. Een ’Blikopener’ hoeft dus geen zware voorbereidingen te doen. Liever ervaringen uit het hart van een Buur dan een voorgelezen tekst of een gelikte presentatie.
Iets doen – bijvoorbeeld muziek maken of iets voorlezen – is ook mogelijk.

De eerste Salon is gepland op donderdag 19 februari van 20.30 tot 22.00 uur in gebouw Archimedes, KNSM-Laan 675.
Onze buurtgenoot Siep zal samen met zijn vrouw Alie als eerste ’Blikopener’ van de Salon het leven van binnenvaartschippers van binnenuit belichten en daarmee onze blik verruimen.

U kunt zich aanmelden voor de Salon bij info@stadsdorpknsm.nl maar u mag ook gewoon om 20.30 uur binnen komen lopen.

Er zijn vast veel meer buurtgenoten die boeiende dingen kunnen vertellen. Lijkt het u ook leuk ’Blikopener’ te zijn laat dat dan even weten op info@stadsdorpknsm.nl of meldt u aan tijdens de buurtborrel

Wandelen door de Kennemerduinen

Op 27 februari gaan we (als het weer het toelaat) weer een wandeling maken, ditmaal door de Kennemerduinen!
Met de trein naar Santpoort Noord of naar Overveen en dan via Parnassia over het strand terug naar Zandvoort, waar we weer op de trein naar Amsterdam stappen.
Na de twee vorige succesvolle wandeldagen verheugen wij ons opnieuw op een enthousiaste club mensen.


Voor informatie: Ria Jaarsma:
riarein.jaarsma@gmail.com
Ook in maart weer onze buurtborrel!
Per (stadsdorp)-evenement ontvangt u een week van te voren een aparte mail, maar noteer vooral alvast deze data en volg de website waar onder het kopje activiteiten en op de home page alle toekomstige activiteiten vermeld staan

Mail adres : info@stadsdorpknsm.nl
unsubscribe from this list    update subscription preferences