Wandeling door het Amsterdamse Bos

13 april     Langere woensdagwandeling.

Op woensdag 13 april breiden we onze gezamenlijke woensdag wandeling voor een eerste keer uit. Als het een succes wordt willen we dat iedere tweede woensdag van de maand gaan doen.Deze eerste langere wandeling gaat door het Amsterdamse Bos, waar we na het Amsterdamse Bos ook nog een rondje Amstelveense Poel doen. De lengte is ongeveer 10 kilometer.

We verzamelen bij de bushalte op het Azartplein om 10.55, waar we bus 48 nemen richting CS. We stappen over op een Connexion bus richting Amstelveen.

De wandeling begint dan rond 11.30 uur bij het bezoekerscentrum bij de hoofdingang van het Amsterdamse Bos, ingang Van Nijenrodeweg.

Het ‘Bosplan’ is intussen een echt bos geworden en er valt veel te zien! Er is Horeca in het bos, maar neem voor alle zekerheid iets te eten mee.

Aanmelden hoeft niet. Iedereen die bij de bushalte of het bezoekerscentrum staat is welkom. Mocht je twijfelen vanwege slechte weersverwachtingen, bel dan even de avond van te voren naar Tine Wiegman: 020 – 419 57 96

 

Hopelijk tot de 13e of eerder tijdens onze wekelijkse woensdagwandeling om 11.00 uur.

 

Tine Wiegman           Stadsdorp Java

Ria Jaarsma               Stadsdorp KNSM

 

 

 

 

 

 

 

Wandeling over de Schellingwouderdijk naar de Oranjesluizen en terug

Wandeling over de Schellingwouderdijk naar de Oranjesluizen en terug
10:10 – 15:00 uur

Op zondag 19 juli maken we een relatief korte wandeling (10 kilometer), die begint bij het pontje op het Azartplein. We nemen de pont van 10.10 naar de overkant en lopen dan door het Vliegenbos, langs de Nieuwendammerdijk, steeds langs het water naar de Oranjesluis. Onderweg moeten we 2 keer met een zelf te bedienen pontje water oversteken.
Na de Oranjesluizen gaan we via de dijk op het Zeeburgereiland weer naar de KNSM laan.
Onderweg is er een cafe bij het Sluisje voor de broodnodige koffie en vlak bij de sluizen is de Landmarkt, waar we kunnen lunchen.
Bij de Landmarkt is er een mogelijkheid om op bus 37 te stappen.
Voor meer informatie: *protected email*