Wie zijn wij?

In 2013 hebben enkele bewoners het initiatief genomen voor het StadsdorpKNSM. Vanaf de oprichting was de ambitie alle bewoners van het KNSM- eiland bij dit initiatief te betrekken. Dat lukt steeds beter; het aantal leden groeit en de spreiding over de verschillende gebouwen neemt toe.

Ons stadsdorp beperkt zich tot de bewoners van het KNSM- eiland, omdat wij vinden dat een kleinschalig stadsdorp het best werkt.

StadsdorpKNSM is onafhankelijk en vraagt geen contributie. Een kleine stuurgroep van leden zorgt voor de continuïteit.

Er bestaan meer dan dertig stadsdorpen in en rond Amsterdam. Ieder met een eigen stijl en invulling, maar allemaal met hetzelfde doel: nabuurschap in de buurt bevorderen. Lees meer over de stadsdorpen in Amsterdam: Netwerk Amsterdamse Stadsdorpen

INTERVIEWS MET BEWONERS
Lees hier interviews met leden van het stadsdorp en andere bijzondere eilandbewoners.

Meld je aan!

Stuurgroep

De stuurgroep van StadsdorpKNSM bestaat uit Ria Jaarsma, Marieke van Giersbergen, Lucie de Vries, Ferdinand Helmann (op de foto van links naar rechts) en Neeltje Smulders (niet op de foto).

Lid worden

Alleen bewoners van het KNSM-eiland kunnen zich aanmelden als lid of voor het ontvangen van de nieuwsbrief. Vul het formulier in op de pagina ‘Contact’ invullen via de button hieronder. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@stadsdorpknsm.nl. Leden ontvangen onze maandelijkse nieuwsbrief met informatie over StadsdorpKNSM-activiteiten en nieuws uit de buurt.

Lidmaatschap is gratis en zonder verplichtingen.

Lid worden