Politiek Café Tweede Kamerverkiezingen 2023

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

POLITIEK CAFÉ TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 2023

Zondag 29 oktober – 15-17 uur
Café Fosco Amsterdam

In gesprek met drie kandidaten voor de Tweede Kamer met een (groot) Amsterdamse achtergrond. Wat zijn hun plannen met Nederland? Waarin verschillen ze van elkaar?

Laura Bromet

Eerder was ze gemeenteraadslid en wethouder in de gemeente Waterland. Sinds 2018 is ze Tweede Kamerlid voor GroenLinks, daar houdt ze zich onder andere met stikstof en landbouw bezig. Laura staat op plek 11 op de kandidatenlijst voor GroenLinks-PvdA. “Als je de wereld wil veranderen moet je niet aan de zijlijn blijven staan.

Verkiezingsprogramma GroenLinks/PvdA

 

Claire Martens

Claire Martens is fractievoorzitter voor de VVD in Amsterdam en staat nu op de 20ste plaats op de kandidatenlijst van de landelijke VVD. “Amsterdam is prachtig, vrijzinnig en liberaal. Het is een plek voor iedereen, waar je kunt zijn wie je wilt, waar je vrij mag geloven en verliefd mag zijn op wie je wilt.” Hoe is dat in de rest van Nederland?

Verkiezingsprogramma VVD

 

Diederik Boomsma

Diederik Boomsma was Amsterdams gemeenteraadslid voor het CDA. In 2022 werd hij uitgeroepen tot Beste Raadslid van Nederland. Onlangs stapte hij over naar NSC van Pieter Omtzigt. Hij staat op nummer 21 op de kandidatenlijst. Amsterdam noemt hij “te smerig, te vies en te vol”. En dus vertrekt hij om er vanuit Den Haag iets aan te doen.
Verkiezingsprogramma NSC

 

Het politiek café wordt georganiseerd door StadsdorpKNSM in samenwerking met opiniepeiler Peter Kanne van I&O Research en Cees Reus van café Fosco Amsterdam.

Peter Kanne

Cees Reus

 

 

 

 

 

Er is ruimte om vragen te stellen vanuit de zaal. (Maar mail ze wel even)

Meld je aan en stel je vragen via info@stadsdorpknsm.nl

Zondag 29 oktober, van 15 tot 17 uur
Café Fosco Amsterdam
Rietlandpark 373-375

https://fosco.amsterdam/

Ga naar de bovenkant